Bog3l Atas Atap Untuk Gelap


Assalamualaikum dan selamat petang kepada semua. Adakah korang berbangga dengan warna kulit korang? Aku bangga sebab kulit aku sawo matang. Alhamdulillah.  


Majoriti kulit orang Malaysia adalah berwarna sawo matang, itu adalah warna kulit yang diingini oleh orang-orang putih. Badan kita mempunyai vitamin yang mencukupi kerana kulit kita menyerap vitamin A, D, E, dan K yand dipancarkan oleh matahari. Oleh sebab itu, kita jarang sakit berbanding orang berkulit putih.  So korang dah tahu kenapa aku mengucapkan Alhamdulillah tadi kan? huhu 

Melihat gambar-gambar ini anda harus bersyukur menjadi orang Malaysia. Untuk mendapatkan kulit berwarna gelap mereka biasanya berjemur, itulah sebabnya ketika anda berkunjung ke Bali anda akan melihat banyak orang orang putih berpakaian bikini dan berjemur di pantai-pantai yang ada di sana, tujuannya tak lain adalah untuk mendapakan warna kuli berwarna gelap.

Namun ada yang unik yang dilakukan oleh gadis ini, untuk mendapatkan kulit berwarna gelap dia justeru berjemur di atas bumbung rumahnya, uniknya lagi dia telanjang bulat diatap rumahnya. Seorang jirannya berjaya menangkap gambar perilaku lucu gadis ini menggunakan kamera yang dia miliki. 


Inilah gambar-gambarnya.